21.11.2019

Doğanyol'da "Mevlid-i Nebi Haftası" etkinliği

Malatya'nın Doğanyol  ilçesinde Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Doğanyol İlçe Müftülüğü'nün  Doğanyol Belediye Konferans salonunda düzenlemiş olduğu program saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı.

Programda Malatya İl Müftüsü, Doğanyol İlçe Kaymakamı, daire amirleri ve vatandaşların yoğun katılımıyla büyük bir heyecanla etkinlik gerçekleştirildi.

Malatya İl Müftüsü Veysel IŞILDAR hocamız Kur'an-ı Kerim tilaveti, Peygamberimiz ve Aile konulu konuşmasını yaptı. Konuşmasında Mevlid-i Nebi Haftası'nda birçok etkinlik düzenlediklerini söyledi.

Doğanyol İlçe Müftüsü Süleyman TURUL hocamız ise aile kurumunun ilk insanla birlikte başladığını belirterek,"Aile kurumunun ayakta durmasının manevi harca ihtiyacı vardır. Eşler arasında sevgi, saygı, sadakat, güven, ilgi, merhamet, paylaşma, özveride bulunma gibi değerlerin hayat bulduğu aile yapısı uzun ömürlü olur. Mutlu birey sağlam aile yapısıyla desteklendiği sürece huzurlu toplum varlığını devam ettirir." diye konuştu.

Etkinlikte Doğanyol Kaymakamı Yunus Emre VURAL selamlama konuşması yaptı ve Müftülüğümüz tarafından düzenlenen Kompozisyon ve Şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyelerini takdim etti.

4-6 Yaş Kur'an Kursu Öğrencilerinin'de kısa sureler okuyarak emeği geçen Din gönüllüsü hocalarına ve etkinliği izleyen katılımcılara büyük bir sevinç ve coşku yaşatarak gösterilerini sundular.

Semazen ekibininde İlahi ve Kaside sunumu ile doğanyollu vatandaşlara semazen gösterisi yaptılar.