28.09.2020

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Kur'an Kursları Açılış Programı

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Kur'an Kurslarının başlaması münasebetiyle 28.09.2020 Pazartesi günü Ahmediye Yatılı Kur’an Kursunda açılış programı düzenlendi.

Programa Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet ÇINAR, İl Müftümüz Veysel IŞILDAR, İl Müftü Yardımcımız Fikriye ÖZKAN ve Yeşilyurt İlçe Müftümüz Mehmet Şirin AYRAL katıldı.

Sosyal mesafe kuralları altında gerçekleşen açılış programında konuşan İl Müftümüz Veysel IŞILDAR, “Hayırlı nesiller yetiştirmemize katkı sağlayacak, gözümüzün nuru evlatlarımızı Kur’an’la ve Peygamber Efendimiz (sav)’in örnek hayatıyla buluşturacak bir zaman dilimi daha başlıyor. Bugün çok mutluyuz, çünkü bütün Kur’an kurslarımız temizlik, maske ve mesafe kuralları altında çocuklarımız ve gençlerimizle buluşuyor. Çocuklarımız, Yüce Rabbimizi daha iyi tanıyacaklar. İmanı ve İslam’ı tertemiz kalplerine nakşedecekler. Kur’an-ı Kerim’le ve Peygamber Efendimiz (sav)’in örnek hayatıyla daha yakından tanışacaklar. Kur’an’ın istediği, Peygamber Efendimiz (sav)’in de yaşayarak gösterdiği doğruluk ve dürüstlüğü, şefkat ve merhameti, sevgi ve saygıyı, hak ve adaleti, paylaşma ve yardımlaşmayı, kardeşlik ve muhabbeti, hâsılı ahlâkî değerleri daha derinden kavrayacaklar. Milli ve manevi değerlerimizi, İslami bilgi ve görgü kurallarını öğrenmeleri ve Kur’an kurslarımızı tanımaları ve buralardaki o manevi havayı kişiliklerine yansıtacaklar. 170 öğrencinin kayıt yaptırdığı kursumuzda pandemi kuralları nedeniyle sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki ayrı grup halinde gerçekleşecek dersler için sınıflara en fazla 9 öğrenci alınacak. 4-6 yaş arası çocuklara yönelik verilen eğitimlerde; Kur'an okuma, âdâb-ı muaşeret, nezâket kuralları ve değerler eğitimi gibi dersler verilecek. 2020-2021 yılı Eğitim-Öğretim döneminin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet ÇINAR ise, Kuran-ı Kerim’in aile, sosyal ve toplumsal tüm değerlerin beslendiği en önemli kaynak olduğunu ifade ederken, çocukların da gönüllerine Allah inancı ve peygamber sevgisi nakşedilerek büyütülmesinin toplumsal huzur ve kardeşlik bakımından önemli olduğunu söyledi. Başkan ÇINAR, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı, Yüce Allah’ın ilahi mektubu, Peygamber Efendimizin en önemli emaneti olan Kuran-ı Kerim’in eşsiz zenginliğiyle büyütürsek, huzurlu, mutlu ve güzel bir geleceği hep birlikte inşa ederiz” dedi.

Çocuklarla yakından ilgilenip sohbet eden Belediye Başkanı ÇINAR ve İl Müftümüz IŞILDAR, çocuklara çeşitli hediyeler vererek, Covid-19 salgınından uzak durmak adına maske dağıtımı yaptı.