15.11.2020

Sayın Valimiz, Kur’an Kurslarını Ziyaret Etti

Sayın Valimiz Aydın BARUŞ, 13.11.2020 Cuma günü Yeşilyurt İlçe Müftülüğümüze bağlı Ahmediye Kız Kur’an Kursu ile Battalgazi İlçe Müftülüğümüze bağlı Tandoğan Mahallesi Ilıcak Yatılı Kur’an Kursunu ziyaret etti.

Sayın Valimiz BARUŞ’a ziyareti sırasında İl Müftümüz Veysel IŞILDAR, İl Müftü Yardımcımız Fikriye ÖZKAN, Battalgazi İlçe Müftümüz Hüseyin ÖZDEMİR ve Yeşilyurt İlçe Müftümüz Mehmet Şirin AYRAL eşlik etti.

Sayın Valimiz, İl Müftümüz IŞILDAR’dan ilimizde yürütülen Kur’an kursu ile müftülük hizmetleri konularında bilgi aldı. İl Müftümüz IŞILDAR, Ahmediye Kız Kur’an Kursunda 4-6 yaş grubunda 11 sınıfta 174 öğrenci ile 75 hafızlık eğitimi alan öğrenci mevcudu olduğunu, Ilıcak Yatılı Ku’ran Kursunda ise 8 sınıfta 75 öğrencinin hafızlık eğitimi aldığını ifade etti.

Sayın Valimiz BARUŞ, Ahmediye Kız Kur’an Kursunda 4-6 yaş grubunda Kur’an-ı Kerim eğitimi gören çocukları ziyaret ederek, çocuklarla birebir ilgilendi. Daha sonra Tandoğan Mahallesi Ilıcak Yatılı Kur’an Kursuna geçen Sayın Valimiz, hafızlık eğitimi alan çocuklarla ayrı ayrı sohbet etti.

Çocukların Kur’an kurslarında erken yaşta aldıkları bilgilerle gelecekte daha faydalı bireyler olacağını ifade eden Sayın Valimiz BARUŞ, “Geleceğimizin teminatı çocuklarımız hem eğitimde hem de dini bilgiler konusunda donanımlı olarak yetişiyorlar. Burada aldıkları eğitimle milli, manevi ve kültürel değerlerini bilen bireyler olarak yetişecekler” dedi.