19.02.2015

Kur’an Kursu Öğreticilerine Yönelik KETEM Bilgilendirme Eğitimi

İl Müftülüğü, Aile ve Dini Rehberlik Bürosu, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliğiyle Kur’an Kursu Öğreticilerine KETEM (Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi) Bilgilendirme Eğitimi düzenlendi.

İl Halk Sağlığı KETEM Sorumlu Hekimi Dr. Sema KUTSAL ÇELİK ve KETEM Sorumlu Hemşire Arzu SARIÇAM tarafından 17.02.2015. Salı günü Yeşilyurt Müftülüğü bünyesinde görev yapan Bayan Kur’an Kursu Öğreticilerine, Malatya Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonunda KETEM Bilgilendirme Eğitim Semineri verildi.

Malatya İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar, Programlar ve Kanser Şube Müdürü Dr. Selma AYDIN FELEK’in de katıldığı program, Dr. FELEK’in açılış konuşması ile başladı. Dr. FELEK, kanser ve özellikle bayanlarda yaygın olan göğüs kanseri hakkında genel bir bilgilendirme konuşması yaptı.

Dr. Selma AYDIN FELEK’in açılış konuşmasının ardından, Dr. Sema KUTSAL ÇELİK sunumlarını yaptılar.

Dr. ÇELİK, kanser (göğüs kanseri, kolon kanseri v.b.) hastalığında risk grubunda olanları tanıttıktan sonra, kanserin tanımasının ve teşhisinin nasıl yapıldığını hazırladıkları maket ve sunular üzerinden izah etti.

Hemşire Arzu SARIÇAM, Dr. ÇELİK’in sunumunun ardından yapılan eğitimin ve bu eğitim sonunda kazandıklarını görev yerlerine döndüklerinde orada bulunan öğrencilerine taşımaları gerektiği konusunda kursiyerlere; “Bugün bizler sizlere bir ışık tuttuk, buradan çıkıp evlerinize gittiğinizde bu ışık sönmesin ve devam etsin, sizlerde çevrenizde bulunanları, öğrencilerinizi bu ışıkla aydınlatın.” çağrısında bulundu.

Kur’an Kursu Öğreticilerimizin yoğun ilgi gösterdiği ve oldukça memnun kaldıkları eğitim semineri soru-cevap faslıyla devam etti.

Ayrıca Hemşire Arzu SARIÇAM tarafından, seminer sonunda Kolon Kanserinin evde teşhisine imkân sağlayan kitler eğitime katılan tüm personele ücretsiz olarak dağıtıldı.