02.04.2021

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Malatya Büyükşehir Belediyesi’ni Ziyaret Etti

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Malatya programı kapsamında, Malatya Büyükşehir Belediyesi, İnönü Üniversitesi ve İl Müftülüğünü ziyaret etti.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ı ziyaret etti.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, belediye şeref defterini imzaladıktan sonra yaptığı açıklamada, Malatya’nın önemli şehirlerden birisi olduğunu ifade ederek, “İnsanlık ilimle, irfanla, eğitimle, bilgiyle, hikmetle bir medeniyete sahip oluyor. Çocukluğumdan beri benim Malatya hep bu yönleriyle, kütüphaneleriyle, okuyan insanlarının çok oluşuyla, mütefekkir insanlarıyla hep zihnimde yer etmiştir.” dedi.

İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii’nin açılışını yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Erbaş, şunları söyledi:

“Camimizin altında yapılmış olan, İslami İlimler Kütüphanesi sadece ilahiyat fakültesi öğrencilerine değil, üniversitemizin tüm öğrencilerine büyük katkı sağlayacaktır. Her camimiz aynı zamanda bir mekteptir ancak üniversitemizin içerisindeki caminin bu noktadaki fonksiyonu diğerlerine göre çok daha fazladır. Çünkü binlerce öğrencimiz camiden ve altındaki kütüphaneden istifade edecek. Rabbim bütün üniversitelerimize, bütün şehirlerimize böyle güzellikleri yaşamayı nasip eylesin. Sayın Belediye Başkanımıza bu nazik karşılamasından ve buradaki aydınlatıcı Malatya tanıtımından dolayı çok teşekkür ediyorum, kendisine başarılar diliyorum.”

Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Başkan Erbaş’a teşekkür etti.

Ziyarette Başkan Erbaş’a, Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Mehmet Bilgin’de eşlik etti.