10.06.2021

Madde Bağımlılığı İle İlgili Toplantı Düzenlendi

Malatya İl Müftülüğü Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlüğü' nce Madde Bağımlılığını Önleyici tedbirler almak maksadıyla Sayın Valimiz Aydın BARUŞ, İl Emniyet Müdürümüz ve İl Müftümüzün katılımlarıyla İrşat Gönüllüleri ile istişare toplantısı yapıldı. İl Müftüsü Veysel IŞILDAR açılış konuşmasında Vali beyin ziyareti ve destekleri dolayısı kendilerine teşekkürlerini arz etti. İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır ilkesi gereğince sahada Din Gönüllüleri olarak ciddi anlamda hizmet ettiklerini, İyilikte ve hayırda yarışmamız gerektiğini ifade etti. IŞILDAR önleyici tedbirler kapsamında ailelere birebir manevi danışmanlık hizmeti vereceklerini ve Kardeş Aile Projesi ile ailelerimizi din görevlilerimizle kardeş kılarak onların yalnız olmadıklarını hissettirmek ve koordineli bir şekilde topluma ve insanlığa faydalı işler ortaya çıkarmanın önemine dikkat çekti. Bu çalışmaların devamlılık ve süreklilik arz etmesi gerektiği, toplumu ıslah, kötülüğe giden yolların kapatılması, engellenmesi hususunda ciddi gayretlerini olması gerektiği, Malatya İl Müftülüğü olarak sahada ciddi anlamda önleyici hizmet kapsamında din gönüllüsü kardeşlerimizle var olduklarını ifade etti. Kim bir cana hayat verirse (onun canını kurtarırsa) bütün insanlara hayat vermiş (onları kurtarmış) gibi olur." ayeti gereğince hayatları kurtarmak, gönüllere dokunmakla mükellef olduğumuzun bilincinde olarak Malatya'mıza hizmet etmeye devam edeceklerini aktardı.

İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren'de Diyanet camiasının toplumda ki fonksiyonuna dikkat çekerek birlikte eğitimide önceleyerek bu mücadelede başarılı olacaklarına inandıklarını ifade etti.

Sayın Valimizde konuşmasında "Mü’minler birbirlerini sevmekte, birbirlerine acımakta ve birbirlerini korumakta bir vücuda benzerler" hadisi şerifi gereğince toplumla iç içe olmak, ailelerimizin dertleri ile dertlenmek, ailelere manevi destek sunmak, önleyici hizmetlerle gençlik hizmetlerinin aktif olarak yapılması ile toplumda farkındalık oluşturmanın vazifemiz olduğunu hatırlattı. Sayın Valimiz bugünün gençlerinin irade eğitimleri üzerinde yoğunlaşmamız gerektiğini, ailelerin sıkıntılarını tespit etmek, temel problemlerini ortaya koymak ve tedavi yöntemlerinde bunları kullanmanın önem arz etmekttiğini ifade ettiler. Devamında ailelerin maddi ve manevi ihtiyaçlarının farklı olabileceğini, bu konuda ailelere yardımcı olabilmemiz için çok sağlıklı bilgilere ihtiyacımız olacağını, oluşturduğumuz bu gönüllü İrşat ekibimizin sahada bizlerin en büyük yardımcısı olacağını ifade ettiler. Toplumun duyarlılığını artırmada yapabileceğimiz şeyleri birlikte istişare ederek ortaya koyacağız diyerek sözlerini tamamladı. Toplantı sahada aktif olarak görev yapan din görevlilerimiz, Kur'an Kursu öğreticilerimizin sahadaki izlenimleri, tecrübe aktarımlarıyla ve önerileri sonlandırıldı.