05.10.2021

“En İyi Narkotik Polis Anne" Projesi Kapsamında Ahmediye Camii’nde Annelerle Buluşma Programı Yapıldı

Malatya Müftülüğü Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlüğü olarak "En İyi Narkotik Polis Anne" projesi kapsamında Ahmediye Camii’nde annelerle buluşma programı icra edildi. Annelerin katıldığı programda İl Müftüsü Veysel Işıldar :İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır ilkesi gereğince sahada Din Gönüllüleri olarak ciddi anlamda hizmet ettiklerini, ifade etti. IŞILDAR önleyici tedbirler kapsamında ailelere birebir manevi danışmanlık hizmeti verdiklerini ve Kardeş Aile Projesi ile ailelerimizi din görevlilerimizle kardeş kılarak onların yalnız olmadıklarını hissettirmek ve koordineli bir şekilde topluma ve insanlığa kazandırarak faydalı işler ortaya çıkarmanın önemine dikkat çekti. Bu çalışmaların devamlılık ve süreklilik arz etmesi gerektiği, toplumu ıslah, kötülüğe giden yolların kapatılması, engellenmesi hususunda ciddi gayretlerin olması gerektiği, Malatya İl Müftülüğü olarak sahada ciddi anlamda önleyici hizmet kapsamında din gönüllüsü kardeşlerimizle var olduklarını ifade etti. Kim bir cana hayat verirse (onun canını kurtarırsa) bütün insanlara hayat vermiş (onları kurtarmış) gibi olur." ayeti gereğince hayatları kurtarmak, gönüllere dokunmakla mükellef olduklarının bilincinde olarak Malatya'ya hizmet etmeye devam edeceklerini aktardı.

İl Müftümüz Işıldar din görevlisinin artık her yerde faaliyet gösterdiğini ve bu minvalde bağımlılıkla mücadele koordinatörlüğümüzün sahada çalışmalara başladığını, hedeflerinin tüm ailelere ulaşıp çocuklarına sahip çıkmaları konusunda farkındalık oluşturmak olduğunu ifade etti. Ayrıca gönüllü din görevlilerinden oluşan bir ekibin de bağımlı gençlerin ailelerine manevi yardımda bulunduğunu bildirerek, programa katılan annelere duyarlılıklarından dolayı teşekkür etti. İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren Malatya ilinde Narkotik Şube olarak her türlü önlemi aldıklarını ve çetin bir mücadele verdiklerini, bağımlılığı önleme noktasında saha çalışmaları yapıldığını, ailelerin de bu konuda bir polis titizliği ve gizliliği ile çocuklarını takip etmeleri gerektiğini ifade etti. Program annelere yönelik eğitim semineri ile sona erdi.