27.03.2022

Engelsiz Cami, Engelsiz İbadet

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan ‘’Engelsiz Cami-Engelsiz İbadet’’ projesi kapsamında ilimizde cami-egelli buluşmaları programı gerçekleştirildi.

Din hizmetlerini toplumun her kesimine ulaştırma ilkesi doğrultusunda engelli bireylerin caminin manevi atmosferinden faydalanmalarını sağlamak, engelli vatandaşlarımıza  dini rehberlik ve manevi destekte bulunmak amacıyla Kuba Mescidinde  İl Müftüsü Veysel Işıldar engelli vatandaşlarımızla bir araya geldi.

Malatya İl Müftülüğü Engelli Koordinatörlüğü tarafından organize edilen programa İl Müftüsü Veysel Işıldar, İl Müftü Yardımcısı Abdullah Bekiroğlu , İl Engelli Koordinatörleri Mehmet Nuri Duran ve Sevim Çancı, engelli vatandaşlar ve yakınları katıldı.

Işıldar; Toplumun önemli bir kesimini oluşturan engelli bireylerin bizler için çok değerli ve kıymetli olduğunu engelli bireylere ulaşmada  onların hayatlarına dokunmada kemmiyetin değil keyfiyetin önemli olduğunu ifade ettiler. Hiç birimizin kendi hayatımızı seçme irademizin olmadığını, başımıza gelen hastalık engellilik gibi durumlara İmanımız sayesinde  bakış açımızın değişebileceğini ifade ettiler.

Işıldar, Peygamber Efendimizin 50’ye yakın görme, ortopedik ve işitme engelli sahabeyle özel olarak ilgilendiğini belirten Işıldar, ‘’Engelli olmak bir eksiklik ve kusur olmadığı gibi sağlıklı olmakta bir üstünlük sebebi değildir. Topluma düşen görev engellilerin engellerini kaldırmak, hayatlarını kolaylaştırmak ve onlara destek olmaktır. Tüm engelli kardeşlerimize merhamet ve adalet anlayışıyla göstereceğimiz duyarlılık, hayatımızda rahmet, bereket ve huzura vesile olacaktır.’’ değerlendirmelerinde bulundu.