02.04.2022

Mevlid-i Nebi Yarışması Türkiye Birincisisi Malatya'dan

Hz. Peygamber’in örnek şahsiyeti ile ahlâkî değerlerini gençlere tanıtmak, dini, ahlaki ve manevi değerleri canlı tutmak amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen Mevlid-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışmasına katılarak ilde dereceye giren öğrencilere Malatya İl Müftülüğü tarafından Diyanet Gençlik Merkezi'nde ödül töreni düzenlendi. Törene öğrenciler, aileleri, okul idarecileri ve öğretmenler katıldı. Törende konuşan İl Müftüsü Veysel Işıldar;
“Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v.) doğumu münasebetiyle kutlanan Mevlid-i Nebi haftasında yapılan yarışma vesilesiyle gençlerimizin Kutlu Nebi’nin hayatının konu edinildiği bir eser ile buluşması bizim için önemlidir. Zira insanlığın kurtuluşu ancak insana en güzel örnek olarak sunulan Hz. Peygamber’in ahlakının öğrenilmesi ve hayata yansıtılmasıyla mümkündür" ifadelerini kullandı. İl Müftüsü Işıldar, "İçinizden Allah’ın lutfuna ve âhiret gününe umut bağlayanlar, Allah’ı çokça ananlar için hiç şüphe yok ki, Resûlullah’ta güzel bir örneklik vardır." Ahzab Suresi 21. ayetine vurgu yaparak gençlerimizin, ailelerimizin, bizlerin  Usve-i Hasene olarak O'nu rol model almak, Efendimiz'in (sav) ahlakıyla ahlaklanmak, hayatımızı şekillendirmek ve tanzim etmekle mükellef olduğumuzu hatırlatan Işıldar dereceye giren tüm öğrencileri, ailelerini, öğretmen ve okul idarecilerini, emeği geçen herkesi tebrik ederek ödülleri takdim etti.
Türkiye ve Malatya birincisi olan  100.Yıl İHO öğrencisi Zeynep Bürütekin,
Malatya ikincisi Öğretmenler Ortaokulu öğrencisi Hacı Yusuf Bayhan ,
Malatya üçüncüsü Avni Kiğılı İHO öğrencisi aynı zamanda Gençlik Merkezi üyemiz Zeynep İmren Karaavcı ödüllerini İl Müftüsü Veysel Işıldar'dan aldılar. Ayrıca yarışma tüm soruları doğru cevaplayan 7 gencimizde Müftülüğümüzce ödüllendirildi.

ÖDÜLLERİMİZ:
Türkiye birincisi 10,000 TL
İl birincisi 500 TL
İl ikincisi 400 TL
İl Üçüncüsü 300 TL ve Başkanlık yayınlarından eserler.