25.06.2022

2022 Yılı Hacı Adayları Dualarla Uğurlandı

İlimizden bu yıl hacca gidecek bahtiyar hacı adaylarımız için 25.06.2022 cumartesi günü Ahmediye Camii karşısında uğurlama merasimi düzenlendi. Merasime Vali Hulusi Şahin, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cevdet Atalan, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, İl Müftü Vekili Fikriye Özkan, İl Müftü Yardımcısı Abdullah Bekiroğlu ve çok sayıda vatandaşımız katıldı. Kur'an'ı Kerim tilaveti ile başlayan program, İl Müftü Vekili Özkan'ın selamlama konuşması ile devam etti. Konuşmasında 2 yıllık bir hasretin ardından bu yıl bizleri temsilen il müftülüğümüz organizesinde 186 hacı adayının hacca gideceğini söyleyen İl Müftü Vekili Özkan, haccın insanın dönüşümündeki anlam ve önemini belirttikten sonra programa katılan herkese teşekkür ederek hacı adaylarımızın salimen gidip makbul bir hac yaparak dönmeleri temennisinde bulundu. Program protokol konuşmalarının ardından İl Müftü Yardımcısı Abdullah Bekiroğlu'nun yaptığı dua ile devam etti. Daha sonra hacı adaylarımız tekbir, tehlil ve telbiyeler okunarak Malatya havaalanına uğurlandı.