23.11.2022

İl Müftümüz Veysel Işıldar’a Veda-Vefa Programı Düzenlendi

İl Müftümüz Veysel Işıldar’ın Aksaray İl Müftülüğüne atanması nedeniyle İl Müftümüz onuruna Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan tarafından veda yemeği düzenlendi.

Veda yemeğine Vali Hulusi Şahin, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümg. Tuncay Altuğ, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Savran,Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ercan Altın, İl Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Galip Sökmen, DHMİ Malatya Havalimanı Müdürü Serdar Akyüz, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri Siyasi Parti Temsilcileri ve Sivil Toplum Kuruluşlarının Yönetici ve Temsilcileri katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Nikah Sarayı’nda gerçekleştirilen veda programı Yeni Cami İmam Hatibi Mehmet Şentürk’ün Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

İl Müftümüz Işıldar, “Malatya’da üç yılı aşkın bir süre görev yaptım. Görev yaptığım süre içerisinde Diyanetimizi ve Devletimizi layıkıyla temsil etme gayreti içerisinde oldum. Çok güzel işler ve projeler yaptık çok şükür mevlam bu güzellikleri yapmayı nasip etti. Geleceğimizin en güzel yatırımı olan 4-6 yaş Kur’an kursları sayısını arttırdık. Malatyalı hayırsever ile birlikte Türkiye Diyanet Vakfımızı güçlendirdik. Aile, engelli ve gençlik ile ilgi çalışmalarızı başarılı bir şekilde tamamladık. Kendi zaviyemden baktığımda burada çok güzel zamanlar geçirdim, çok güzel dostlar edindim ve çok güzel dostluklar biriktirdim. Bunu aslında siz çok kıymetli dostlarımın desteği ve yardımlarıyla yapabildim. Onun için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bir hakkım varsa sizlere ve bütün Malatyalılara helal olsun. Sizler de lütfen hakkınızı helal edin" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Gürkan, “3,5 yıl önce Malatya’da görevine başlayan Müftü Işıldar’ın görevini hakkıyla yerine getirdiğine inandığını söyledi. Müftü Işıldar’ın güzel çalışmalar yaptığını belirten Başkan Gürkan, “Malatya’da görev yapan Malatya’nın havasını teneffüs eden Malatya’da ayrılsa bile gönlü buradadır, Malatyalıların gönlüde ondadır. Malatyalıların gönlünde özel bir yerleri vardır. Yolunuz açık olsun inşallah gittiğiniz yerde de güzel sedalarınızı duyacağız. Biz sizden razıydık Allah da sizden razı olsun” dedi.

Vali Şahin ise meslek hayatı içinde çok veda programlarına katıldığını, veda ettiğini fakat bu veda programının diğerlerinden çok farklı olduğunu belirtti. Kendisinin Müftü bey ile altı ay süre görev yaptığını bu süre zarfında bilhassa 4-6 yaş Kur’an Kursu yapımı hususunda çok iyi çalışmalar yaptığını, açılışını yaptıkları Murat Topgül 4-6 Yaş Kur’an Kursunun çok güzel bir hizmet olduğunu, Müftü Bey’in yapmış olduğu bu hizmetin Malatyadaki görev süresi boyunca tek başına yetecek tarzda bir hizmet olduğunu söyleyerek yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür edip yeni görev yerinde hayırlı hizmetler yapmasını temenni etti.

Program Vali Şahin’in ve diğer misafirlerin İl Müftümüz Işıldar’a hediye takdimiyle sona erdi.