05.05.2016

Konteyner Kentte Kutlu Doğum Haftası Programı

2016 yılı Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle İl Müftülüğümüz ve Aile ve Dini Rehberlik Bürosunda ve Konteyner Kentte görev yapan personellerimiz tarafından 19.04.2016 Salı günü, Beydağı Konteyner Kentte Doğum Haftası ana teması olan “Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet-Gelin Birlik Olalım” konulu Beydağı Konteyner Kentte program gerçekleştirildi.

Programa il Müftü Yardımcılarımız Hacı Mustafa KILINÇ ve Emin YILMAZ, Kamp Yöneticileri, Müftülüğümüz Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Abdülkerim KELEŞ, Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Vaizimiz Ebubekir MATPAN, Arguvan Vaizi Seher CAN ve Suriyeli mülteciler katıldı.

İl Müftü Yardımcımız Emin YILMAZ' ın Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan program, İl Müftü Yardımcımız Hacı Mustafa KILINÇ tarafından verilen konferans Aile ve Dini Rehberlik Bürosu Vaizimiz Ebubekir MATPAN tarafından Arapçaya çevrilerek mültecilere aktarıldı.

Konteyner Kent Diyanet Eğitim Merkezinde hizmet veren Kur’an Kursunda eğitim gören öğrencilerin hazırladığı tiyatro gösterisi, şiir ve ilahi dinletisi katılımcılar tarafından büyük beğeni topladı.

Katılımcılara gül dağıtılmasının ardından program sona erdi.