12.07.2021

İlçe Müftümüz

HASAN UYAN

İlçe Müftüsü

İlçe Müftüsü Hasan UYAN Bingöl’de dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Bingöl’de tamamladı. Lise eğitimini Bingöl İmam Hatip Lisesi’nde, lisans eğitimini ise 28.06.2017 tarihinde İnönü Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde tamamladı. Okul yıllarında hafızlığını tamamladı ve klasik usulde (Sarf, Nahiv ve Temel İslam Bilimleri) Arapça eğitimi aldı.

30.09.2013 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı’nda Kur’an Kursu Öğreticisi olarak Yozgat’ın Yerköy ilçesinde göreve başladı. Burada yaklaşık üç yıl görev yaptıktan sonra 09.09.2016 yılında Elazığ’a nakil yapmak suretiyle bir yıl da burada görev yaptı. İlahiyat Fakültesini bitirdiği aynı yıl içerisinde Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Dinî Yüksek İhtisas Merkezi’ne girmeye hak kazandı. 18.09.2017’de başladığı ihtisas eğitimini 19.03.2020’de başarıyla tamamladı.

29.06.2020 tarihinde vaiz olarak Bingöl’ün Kiğı ilçesine atandı. Vaiz olarak atandığı ilçede bir dönem ilçe müftüsü olarak vekalette bulundu. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2020 yılında açmış olduğu müftülük  sınavında başarılı olup, 12.04.2021 tarihi itibariyle Malatya Arapgir ilçesine müftü olarak atandı. İlçe müftümüz Arapça bilmekte olup halen Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Bölümü Tefsir Ana Bilim Dalı'nda lisansüstü eğitimine devam etmektedir.