18.07.2021

15 TEMMUZ PROGRAMLARI BÜYÜK BİR KATILIMLA İCRA EDİLDİ

Arapgir İlçe Müftülüğü tarafından "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü" etkinlikleri kapsamında bir dizi program icra edildi. Bir dizi hazırlığın ardından Merkez Hacı Osmanağa Camii'nde öğle namazı öncesi Kur'an-ı Kerim Ziyafeti, Mevlid ve Dua programları yapıldı. Öğle namazından sonra bayanlara yönelik 15 Temmuz konulu sohbet Merkez Hacı Osmanağa Camii'ndeki okuma salonunda gerçekleştirildi. Ardından Kaymakamımız Mustafa DİLEKLİ beylerin nezaretinde, İlçe Müftüsü Hasan UYAN, diğer kurum amirleri ve din görevlileri tarafından şehitlik ziyaretleri kapsamında Kur'an-ı Kerim tilavetleri ve dualar yapıldı. Kur'an Kursu öğretici ve öğrencileri tarafından şehit yakınları evlerinde ziyaret edilip sohbetler yapıldı. Hami Aydınlar Parkı'nda ise 15 Temmuz Genel Anma Programı icra edildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlayan anma programı din görevlilerinin okuduğu aşr-ı şerif ve Fetih Suresi ile devam etti. 15 Temmuz sinevizyon gösterimlerinin ardından Kaymakam Mustafa DİLEKLİ, belediye başkanı Haluk CÖMERTOĞLU ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Sadık ÖZDEMİR tarafından günün anlam ve önemi hakkında konuşmalar yapıldı. İlçe Müftüsü Hasan UYAN tarafından özelde 15 Temmuz şehitleri genelde ise bütün şehitlerimiz ve gazilerimiz için dua yapıldıktan sonra anma programı sona erdi.