06.11.2023

Sinan ŞEN

Sivas İli Ulaş İlçesi'ne bağlı Şenyurt Köyü'nde dünyaya geldi. İlkokulu köyünde okudu. 2001 yılında Sivas İmam Hatip Lisesi'nden mezun oldu. 2004 yılında imam hatip olarak göreve başladı. Sırasıyla Ulaş İlçesi Örenlice, Ekincioğlu ve Karataş Köylerinde görev yaptı. 2010 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden mezun oldu. Sivas İli Hıdırnalı Köyü'nde imam hatip olarak görev yapmakta iken Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açılan Vaizlik sınavını kazanarak Mart 2014'te Sivas İli Gürün İlçesi'ne İlçe Vaizi olarak atandı. 2016 yılında DİB tarafından açılan Dînî Yüksek İhtisas Merkezi sınavını kazanarak Kocaeli Dînî Yüksek İhtisas Merkezi'nde eğitime başladı. 2019 yılında buradan mezun olarak Yozgat İli Şefaatli İlçesi'ne İlçe Vaizi olarak atandı. 2023 atama va nakil döneminde Tokat İl Müftülüğü'ne Aile ve Dînî Rehberlik Merkezi Vaizi olarak atandı. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açılan İlçe Müftülüğü Görevde Yükselme Sınavının yazılı ve sözlü aşamalarında başarılı olarak Malatya İli Darende İlçe Müftüsü olarak atanmış, 6 Kasım 2023 tarihinde de buradaki görevine başlamıştır.
  Evli ve üç çocuk babası olup Arapça bilmektedir.