08.12.2022

İlçe Müftümüz

Ferruh TEKİN

1983 yılında Samsun’un Vezirköprü ilçesinde doğdu. Babasının İmam Hatip olarak yurt dışında görevli olması sebebi ile ilkokulu Fransa’da okudu. 1998 yılında Samsun Kalkanca Yatılı Kur’an Kursu’nda hafızlığını tamamladı. 2011 yılında Samsun Vezirköprü İlçesi Çayırbaşı Camii’ne Müezzin-Kayyım olarak atandı. 2013 yılında Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde lisans eğitimini tamamladı. 2018 yılında Ankara Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğü’ne Kursiyer olarak atandı. 2021 yılında birinci dönem mezunu olarak ihtisas eğitimini tamamladı ve Sungurlu ilçe müftülüğüne vaiz olarak atandı. 2022 yılının ekim ayında Malatya’nın Kuluncak ilçesine müftü olarak atandı ve halen bu görevi sürdürmektedir. Ankara Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Tefsir Ana Bilim Dalı'nda Yüksek Lisans eğitimine devam etmekte olup evli ve 2 çocuk babası.