19.01.2021

Ali SÖYLER

ALİ SÖYLER

Hocamız 1972 yılında Kahramanmaraş’ın Afşin İlçesinin Çobanbeyli  Mahallesinde doğdu. İlkokulu köyünde tamamladı. 1984-87  tarihleri arasında İstanbul Beykoz Elmalı K.Kursunda hafızlığını  tamamladı. 1987-94 yıllarında İstanbul Fatih İmam Hatip Lisesini bitirdi. 2000 yılında Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu.2001 yılında imam hatip olarak Çanakkale Gelibolu İlçesi Bayramiç köyüne İmam-Hatip olarak atandı. 2002 yılında Kars Kağızman ilçesinde kısa dönem askerlik görevini yaptıktan sonra Gelibolu Güneyli Köyüne İmam-Hatip olarak atandı ve orada iki buçuk yıl görev yaptı. Daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığımızın Trabzon Darıca Eğitim Merkezini kursiyer olarak kazandı. 30 ay bir eğitim gördükten sonra Çanakkale Biga merkez Alişdede caminde ve Beykoz Kavacık Yıldırım Beyazıt camilerin 2008-2012 yılları arasında toplam dört yıl görev yaptıktan sonra Gaziantep Araban ilçesine 2012 yılında vaiz olarak atandı. 2013 yılında Kahramanmaraş il vaizliğine geçti. Burada il vaizi olarak görev yaparken 2015 yılında Fransa’nın Tours şehrine din görevlisi olarak görevlendirildi. 2015-2019 yıllarında din görevlisi olarak Tours şehrindeki yurtdışı görevini tamamladıktan sonra tekrar Kahramanmaraş il vaizliği görevine döndü. Kahramanmaraş il vaizi olarak bir buçuk yıl görev yaptıktan sonra Diyanet İşleri Başkanlığımızın 2020 yılında açmış olduğu müftülük sınavında başarılı oldu.12 Nisan 2021 tarihi itibariyle Malatya ili Pütürge ilçe müftüsü olarak atandı. Arapça ve  Fransızca bilmekte olan hocamız evli ve iki çocuk babasıdır. Hocamız halen Malatya Pütürge ilçe müftüsü olarak görev yapmaktadır.