11.03.2022

GEÇİÇİ KUR'AN KURSU ÖĞRETİCİSİ SINAV DUYURUSU

D U Y U R U
PÜTÜRGE İLÇE MÜFTÜLÜĞÜNDEN;

2021-2022 Eğitim-Öğretim dönemi sonuna kadar İlçemiz Taşbaşı Merkez Kur’an-ı Kerim kursunda ihtiyaç duyulması halinde görevlendirmek üzere geçici öğretici alımına esas olmak üzere sıralamayı tespit etmek amacıyla İlçe Müftülüğümüzde 21 Mart 2022 Pazartesi günü saat 09.00’da sözlü sınav yapılacaktır.

Bu itibarla; isteklilerin en geç 18 Mart 2022 Cuma günü mesai saati bitimine
kadar İlçe Müftülüğümüze bizzat başvurmaları ve sınavın yapılacağı gün ilan edilen saatte Pütürge İlçe Müftülüğünde hazır bulunmaları ilan olunur.

İL

İLÇE

GÖREV YERİ

ÜNVANI

ADET

MALATYA

PÜTÜRGE

TAŞBAŞI MERKEZ KUR’AN KURSU

KUR’AN KURSU ÖĞRETİCİSİ

(BAYAN)

(BİR)

İHTİYAÇ DUYULAN GEÇİCİ ÖĞRETİCİ TABLOSU

A) SINAVA KATILMAK İSTEYEN ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR

1) 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48/A maddesinde belirtilen şartları taşımak.

2) Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5.maddesinin (b) bendindeki “Ortak Nitelik” kartını taşımak.

3) En az İmam Hatip Lisesi Mezunu veya üstü Dini Öğretim düzeyine sahip olmak.

4) Kur’an Kursu Öğreticiliği yapmaya mani bir özrü bulunmamak.

B) BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER:

1) T.C. Kimlik No’lu nüfus cüzdanı fotokopisi.

2) En son öğrenim durumunu gösterir belgenin aslı ve fotokopisi. (Aslı iade edilecek.)

3) Varsa hafızlık belgesi aslı ve fotokopisi. (Aslı iade edilecek.)

4) Adli sicil kaydı

C) BAŞVURU İŞLEMLERİ:

1) Başvuru yapmak isteyenler Pütürge İlçe Müftülüğüne 18 Mart 2022 Cuma mesai bitimine kadar istenilen belgelerle müracaat etmeleri gerekmektedir.

2) Sözlü Sınav 21 Mart 2022 Pazartesi günü saat 09.00’da Pütürge İlçe Müftülüğünde Yapılacaktır.

3) Belgeleri eksik olanlar ile faks ve mail yoluyla müracaat edenlerin müracaatları kabul edilmeyecektir.

D) SINAV İŞLEMLERİ:

1) Geçici öğreticilerin görevlendirilmeleri başarı sıralaması dikkate alınarak yapılacaktır.

2) Sözlü Sınav notu en az 70 (Yetmiş) ve üzeri puan alanlar başarılı sayılacaktır.

3) Sınava girmek isteyen adaylar belirtilen tarih ve saatte Pütürge İlçe Müftülüğünde hazır bulunacaklardır.

4) Sözlü sınavda başarı sıralaması yapılırken sözlü puanlarının eşit olması halinde;

A) Öğrenim durumu yüksek olana,

B) Hafız olana, öncelik verilecek olup, sıralama değişmediği takdirde kur’a ile belirlenecektir.

5) Belirtilen tarihte sınava katılmayanlar sınav hakkını kaybetmiş olacaktır.

6) Adaylar sınava gelirken TC. Kimlik no’lu kimlik belgesini yanlarında bulunduracaklardır.