Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yürütülen hizmetlerin daha etkin ve verimli şekilde sağlanması, merkez ve taşra teşkilatları arasındaki iletişimin güçlendirilmesi amacıyla düzenlenen "Merkez-Taşra Buluşmaları" programı, Malatya’da gerçekleştirildi. Malatya İl Müftülüğü ev sahipliğinde, Malatya Büyükşehir Belediyesi Nikah Saray’ında yapılan programda, önemli konular ele alındı.
Açılış Konuşması Malatya İl Müftü Yardımcısı Abdullah Sucu’dan
Programın açılış konuşmasını yapan Malatya İl Müftü Yardımcısı Abdullah Sucu, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın teşkilatlar arasındaki güçlü iletişimi sağlayarak hizmetlerin daha verimli bir şekilde halkla buluşturulmasının önemine vurgu yaptı. Sucu, "Bu buluşmalar, hep birlikte hizmet kalitesini artırmak ve Diyanet ailesi olarak daha etkin bir şekilde çalışmak adına oldukça değerli bir fırsattır" dedi.
Dijital Dünyada Dini Değerlerin Temsili
Programın ilerleyen bölümlerinde, Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Kahraman, "Dijital Dünyada Dini Değerlerin Temsili" konulu bir konuşma yaptı. Kahraman, dijital dünyanın hızla gelişen bir olgu olduğuna dikkat çekerek, “Yeni bir dünya kuruluyor ve bu dünyaya dijital dünya deniliyor. Bu yenidünyada yerimizi almalı ve dijital ortamda dini değerlerimizi en doğru şekilde temsil etmeliyiz. İnternet, dünyada sekiz milyar insan yaşıyor ve bu sekiz milyar insanın yedi buçuk milyarına ulaşmış durumda. Biz de Diyanet İşleri Başkanlığı olarak dijital ortamda içerikler üretiyor ve bu mecra üzerinde yer alıyoruz” şeklinde konuştu.
Programa Katılım
Malatya’da düzenlenen etkinliğe, Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Kahraman’ın yanı sıra, Yatırım Emlak ve Teknik Hizmetleri Daire Başkanı Hamit Albayrak, Diyanet İşleri Uzmanı Mehmet Salih Ergin, il müftü yardımcıları, din görevlileri ve diğer davetliler katıldı.
Merkez ve Taşra Arasındaki İletişim Güçlendiriliyor
Bu program, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın merkez ve taşra arasındaki koordinasyonu artırmayı ve hizmetlerin yerinde değerlendirilerek daha verimli hale getirilmesini amaçlayan önemli bir adım olarak kayda geçti. Diyanet İşleri Başkanlığı, dijital platformların önemini vurgulayarak, topluma yönelik dini hizmetlerin daha geniş kitlelere ulaşması için bu tür buluşmaların artırılmasının önemini belirtti.