24.04.2016

Feyyaz YAŞAR (1985-1998)

1936'da Diyarbakır'ın Kulp İlçesinde doğdu. İlkokulu Diyarbakır'da İmam-Hatip okulunu Adana'da dışarıdan bitirdi. Diyanet İşleri Başkanlığı'nda Heyeti Müşavere Kurulu'nda imtihana girerek Müftülük ve Vaizlik sınavını kazandı. Ceyhan Vaizliğine geçti ve aynı yer Müftülüğüne atandı. Sonra İstanbul Vaizliğine atandı bu esnada İstanbul Yüksek İslam Enstitüsünü bitirdi. Bilahere Tekirdağ İl Müftülüğü'ne ve buradan da Gaziantep İl Müftülüğüne geçti. 1981 yılında Kayseri İl Müftüsü ve 14.11.1985 tarihinde İlimiz Müftülüğüne atandı.  İstanbul'da vaiz olduğu sırada "Bab-ı Alide Sabah" gazetesinde tercüme ettiği "Ezvaccüttahirat" adlı eser tefrika olarak yayınlanmış olup, ayrıca aynı gazetede Hadis ve Fıkıh köşesinde yazıları uzun süre neşredilmiştir. 16.07.1998 tarihinde kadar yürüttüğü İl Müftülüğü görevinden emekliye ayrılmıştır .Evli ve 5 çocuk sahibi olup iyi derecede Arapça orta derecede de İngilizce ve Farsça bilen Feyyaz YAŞAR Malatya'da ikamet etmektedir.