21.09.2020

"Cami-İlim ve Gençlik" Konulu Deneme Yazma Yarışması

“CAMİ-İLİM VE GENÇLİK”

DENEME YAZMA YARIŞMASI

Diyanet İşleri Başkanlığı gençlerin; bilgi, ahlak, erdem, estetik, ruh güzelliği ve merhamet duygusuyla yetişmelerine, milletimizi bir araya getiren değerlerin, insani haslet ve faziletlerin nesilden nesle aktarılarak üretilmesine katkı sağlamak ve insani erdemlerle donatılmış, ruhen ve bedenen dinamik bir gençliğe sahip olmak amacıyla gençlik faaliyetleri düzenlemektedir. Bu amaç doğrultusunda 2020 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle üniversite öğrencilerine yönelik "Cami-İlim ve Gençlik" temalı deneme yazma yarışması planlanmıştır.

İl Müftümüz Veysel IŞILDAR, yarışmanın amacının Camiler ve Din Görevlileri Haftasına dikkat çekmek, gençlerin cami ve cami görevlileri ile olan ilgilerini tespit etmek ve Koronavirüs tedbirleri sebebiyle evlerinde bulunan gençler ile Malatya Müftülüğünün gençlik faaliyetlerini devam ettirmek amacıyla üniversite düzeyinde eğitim gören gençlerimize yönelik sosyal medya üzerinden  böyle bir yarışmanın planlandığını belirtti.

AMAÇ

1. İl Müftülüğünce yürütülen gençlere yönelik hizmetlerin inkıtaya uğramaması ve uzaktan iletişim kurularak devam ettirilmesi,
  2. Yaşanılan pandemi sürecinde eğitim-öğretim, sosyal faaliyet ve etkinliklerden uzak kalan öğrencilerin moral ve motivasyonlarının canlı tutulması,
  3. Camiler ve din görevlileri haftası ile ilgili farkındalık oluşturulması,
  4. Dini, milli, manevi ve ahlaki gelişimlerine katkı sağlanması,
  5. Gençlerin düşünce ve anılarını yazı ile ifade etme yeteneklerinin gelişimine katkı sağlanması.
  6. Yarışmaya ülke genelinden katılım sağlanabilecektir.(yabancı uyruklu gençlerde başvuru yapabilecektir.
  7.

YARIŞMA ADI VE KAPSAMI

1. “Cami-İlim Ve Gençlik Deneme Yazma Yarışması

İŞLEYİŞ

1. Yarışmaya 1992-2002 (dâhil) yılları arasında doğan ve herhangi bir kurumda ücretli çalışmayan gençler katılabilecektir.
  2. Yarışma 20 Eylül 2020 de ilan edilecektir
  3. Eserler 16 Ekim 2020 saat 12.00’ye kadar Malatya Müftülüğü Din Hizmetleri Şube Müdürü Mustafa KÜÇÜKARSLAN’a ait kurumsal uzantılı  m.kucukarslan@diyanet.gov.tr   mail hesabına gönderilecektir.
  4. Eserle birlikte nüfus cüzdanı-kimlik örneği (önlü/arkalı) gönderilmesi gerekmektedir.
  5. İl Müftülüğünün oluşturacağı yarışma değerlendirme komisyonu sonuçları

30 Ekim 2020 tarihinde ilan edecektir.

1. Ödüller yarışmacıların bildirecekleri banka hesap numaralarına yatırılacaktır.

ÖDÜLLER

Dereceye giren ilk 10 yarışmacı Malatya İl Müftülüğü tarafından ödüllendirilecektir.

1.ye: 500 TL

2.ye: 400 TL

3-ye: 300 TL

4-10. kişilere 100 TL ödül verilecektir.

KOMPOZİSYON YAZIM KURALLARI VE DEĞERLENDİRME ESASLARI

1. Eserlerde siyasi veya bir gruba ait mesajlar bulunmaması, ahlak kurallarına uygun oluşu ve bir ticari markanın reklamını yapmaması vb. hususlar dikkate alınmalıdır.
  2. Eserin cami-ilim ve gençlik teması ile bağlantılı ve özgün olması, alıntılar için kaynak gösterilmesi gerekmektedir.
  3. Eser 2 sayfayı geçmeyecek olup Türkçe dilbilgisi kurallarına uygun olarak elektronik ortamda Times New Roman fontuyla,12 punto ile normal A4 sayfa boyutlarında yazılması ve PDF olarak gönderilmesi gereklidir.
  4. Eserin yazılı olduğu sayfanın (birden fazla olursa her sayfanın)sol üstüne adı, soyadı, TC Numarası, son sayfanın sonuna ise adı, soyadı, TC No, iletişim bilgileri ve öğrenci ise öğretim kurumunun adı, sınıf ve öğrenci numarası yazılması şarttır.
  5. Yarışmacılar eserin özgün olduğunu, daha önce benzeri bir yarışmaya katılmamış olduğunu kabul etmiş sayılırlar.
  6. Yarışmaya katılan eserler iade edilmeyecektir.

DENEME DEĞERLENDİRME ESASLARI

Konuyu Deneme tarzında İfade Edebilme Gücü