20.10.2020

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin GÜRKAN’dan Camiler ve Din Görevlileri Haftası Ziyareti

Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin GÜRKAN, 08.10.2020 Perşembe günü, Camiler ve Din Görevlileri Haftası vesilesiyle İl Müftümüz Veysel IŞILDAR’ı ziyaret etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı GÜRKAN, “Sıcak karşılamaları dolayısıyla İl Müftümüze ve diğer hocalarımıza teşekkür ediyorum. Herkesi bünyesinde toplayan, aynı safta omuz omuza hep birlikte ibadet ettiğimiz camilerimizde onurlu bir görev ifa eden tüm din görevlilerimize, görevlerinde kolaylıklar diliyor, Din Görevlisi arkadaşlarımızı üstlendikleri bu önemli vazifeleri dolayısıyla tebrik ediyor, görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı GÜRKAN’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren İl Müftümüz IŞILDAR, “Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından her yıl 1-7 Ekim tarihleri arası Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlanmaktadır. Cami ve Din Görevlisi toplumumuzun ve milletimizin hayatında olmazsa olmazlardandır. Din görevlilerimiz insanın doğumundan vefatına kadar hayatının içindedir. Toplumun milli ve manevi dinamiklerinin şekillenmesinde çok önemli rol oynayan gönül erleridir. İl Müftülüğü olarak vatandaşlarımızın yanında olmaya büyük özen göstermekteyiz. Salgın sürecinde de birçok din görevlimiz sahada çalışmalar yürütüyor. Sayın Başkanımıza bu nazik ziyaretinden ve her zaman yanımızda olduğundan dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Ziyaret sonrasında İl Müftümüz IŞILDAR, Büyükşehir Belediye Başkanı GÜRKAN’a Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından Ayasofya Camii’nin açılışına katılan Belediye Başkanları için özel olarak hazırlanan Ayasofya Camisinin tarihsel çizim ve fotoğraflarının bulunduğu bir albüm ile Kuran-ı Kerim hediye etti.