10.11.2020

Kitap Okuma Etkinliğimiz Büyük İlgi Gördü

Müftülüğümüz Gençlik Koordinatörlüğü tarafından 07.11.2020 Cumartesi günü, Necip Fazıl Kısakürek Diyanet Gençlik Merkezinde “Birlikte Kitap Okuyoruz” adlı kitap okuma etkinliği düzenlendi.

İl Müftümüz Veysel IŞILDAR, İl Müftü Yardımcımız Fikriye ÖZKAN, Din Hizmetleri Şube Müdürümüz Mustafa KÜÇÜKARSLAN, İl Gençlik Koordinatörü Vaizimiz Feyza UÇAR, 13-21 yaş arası gençler ile velilerinin katıldığı etkinlik, İl Müftümüz Veysel IŞILDAR’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Din Hizmetleri Şube Müdürümüz Mustafa KÜÇÜKARSLAN’ın yaptığı açış konuşmasıyla devam eden etkinlik boyunca katılımcılar, özellikle sosyal medyanın hayatı işgal ettiği bu dönemde kitap okuma etkinliği düzenlemenin çok güzel ve yerinde olduğunu belirterek, bu tür etkinliklerin daha da çoğalarak diğer kurumlara da örnek olması yönünde temennide bulundular.

İl Müftümüz Veysel IŞILDAR ise konuşmasında;  Allah-u Teâlâ’nın ilk emrinin “Oku” olduğunu hatırlatarak, günümüz dünyasında kitap okumanın azaldığını, milli ve manevi değerlerle mücehhez donatılmış, değerler eğitimini almış gençlere çok ihtiyaç olduğuna dikkat çekti.

Çok anlamlı bir etkinlik için bir araya geldiklerini belirten İl Müftümüz IŞILDAR, “Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in ilk emri “Oku” olduğu için inşallah bizde hep birlikte Bismillahirrahmanirrahim diyerek kitap okumaya başlayacağız. Çünkü beslemeyle başlanan her şeyin başında da ortasında da sonunda da bereket vardır. Peygamber Efendimiz (sav) bir hadisi şerifte “Besmelesiz başlanan her ne olursa olsun sonu ebterdir” diye buyuruyor. Yani onda hayır ve bereket yoktur. Başkanlığımız yayınlarından çıkmış olan ve hep birlikte okuyacağımız “Biz Bize” adlı kitap çok anlamlı bir kitaptır. Bu kitap bize kim olduğumuzu ve yaratıcımızın kim olduğunu hatırlatacak, yaratıcımıza karşı sorumluluklarımızın ne olduğunu, çevrimize karşı sorumluluklarımızın ne olduğunu, dünyaya niçin geldiğimizi, yaratılış gayemizin ne olduğunu ve vazifelerimizin neler olduğunu bu kitabı okuduktan sonra daha iyi anlayacağız inşallah. Bu kitap bizi farklı kılacak, bu fikirler inşallah hayatımıza ufuk çizgileri ve hedefler verecektir” dedi.

İl Müftümüz IŞILDAR, “Genç demek hazine, define demektir. Bu manada her bir çocuğumuz, gencimiz anne babasının, milletimizin ve devletimizin en kıymetli hazineleridir. Milletimizin ve devletimizin istikbali, Allah’ın izniyle milli ve manevi değerlerle donatılmış olan siz gençlerimizin eliyle şekillenecektir. Bundan dolayı okuyan gençliğe çok ihtiyacımız var. “Z Kuşağı” olarak tabir ettiğimiz gençlerimizin okuma alışkanlıklarını daha da geliştirmek amacıyla bu etkinliği düzenledik. Etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza, kitap okumak için bir araya gelen sizlere ve ailelerinize teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

İki saat süren etkinliğin sonunda katılımcılara bazı hediyeler takdim edildi.