18.12.2020

Malatya’dan Ağrı’ya İlmek İlmek İyilik

Türkiye Diyanet Vakfı Kadın, Aile ve Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü, Gönüllü Koordinatörlüğü Kadın Kolları tarafından Kadın Kollarının bulunduğu 14 il ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde bulunan 14 ilimiz eşleştirilerek, bu illerimizdeki ihtiyaç sahibi çocuklara ulaştırılmak üzere başlatılan “İlmek İlmek İyilik” projesi kapsamında ilimizde hazırlanan, atkı, bere, eldiven ve diğer giyim eşyalarından oluşan 39 koli, 17.12.2020 Perşembe günü, Ağrı’ya gönderildi.

Küçük bir ilmekle uzak gibi görünen gönülleri birbirine bağlamak, Malatya’mızda evinde örgü ören bir gönüllümüzle Ağrı’nın soğuk kış şartlarında yaşayan bir çocuğu buluşturmak ve kardeşlik bağı ile mesafeleri aradan kaldırmak amacıyla, Müftülüğümüz ve Türkiye Diyanet Vakfı Malatya Şubesi Kadın Kolları Komisyonu Üyeleri öncülüğünde, hayırsever vatandaşlarımız tarafından hazırlanan el emeği göz nuru eşyalar hummalı çalışmalar sonucu bir araya getirilerek Beşkonaklar Aile ve Dini Rehberlik Merkezinde özenle paketlendi.

İl Müftümüz ve Türkiye Diyanet Şube Başkanı Veysel IŞILDAR, İl Müftü Yardımcımız Fikriye ÖZKAN ile beraber çalışmaları yerinde görmek için paketlemenin yapıldığı Beşkonaklar Aile ve Dini Rehberlik Merkezini ziyaret etti.

İl Müftümüz ve Türkiye Diyanet Şube Başkanı IŞILDAR, Türkiye Diyanet Vakfının hayata dokunan her alanda projeler geliştiren ve bunu en güzel şekilde uygulamaya gayret eden bir sivil toplum kuruluşu olduğunu, yapılan çalışmanın da bu minvalde güzel bir iyilik hareketi olduğunu belirterek; “Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki ihtiyaç sahibi yavrularımıza ulaştırılmak üzere atkı, bere ve eldiven örerek, ilmek ilmek iyilik dokuyabilmek için Malatya İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Malatya Şubesi olarak kardeş şehir Ağrı'ya gönüllülerimizden gelen emanetleri ulaştıracağız inşallah. Bu vesileyle “İlmek İlmek İyilik” projesine destek veren mesai arkadaşlarıma, ilçe müftülüklerimize, din görevlilerimize, Kur’an kursu öğreticilerimize, Aile ve Dini Rehberlik Merkezi görevlilerimize, vakıf çalışanlarımıza, kadın kolları üyelerimize ve hayırsever gönüllülerimize çok teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun” dedi.