25.12.2020

Sayın Valimiz Kur’an Kursu İnşaatında İncelemelerde Bulundu

Sayın Valimiz Aydın BARUŞ, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet ÇINAR, İl Müftümüz Veysel IŞILDAR ve Yeşilyurt İlçe Müftümüz Mehmet Şirin AYRAL ile birlikte, 24.12.2020 Perşembe günü, Yakınca Mahallesinde hayırsever iş adamı Ekrem KUREL tarafından yaptırılmakta olan Hafızlık Yatılı Erkek Kur'an Kursu inşaatında incelemelerde bulundu.

Kur’an Kursu ile ilgili teknik bilgileri paylaşan mühendis Ayhan KAROL, kursun yaklaşık 4 bin metre kare alan içerisinde yapıldığını belirterek, "Bina 120 kişilik yatılı hafızlık Kur’an kursu olarak planlandı. İçerisinde konferans salonu, spor salonu, yatılı sınıflar, normal derslikler, mescid, yemekhane ve mutfağı var. Yani tamamen donanımlı bir bina. Ayrıca bina teknoloji ile donatıldı. İnternet sistemi, yangın ihbar sistemi gibi her şey mevcuttur" ifadelerini kullandı.

Kur'an Kursu'nun yapım aşamasında destek veren herkese teşekkürlerini sunan hayırsever iş adamı Ekrem KUREL, " Pandemi dolayısıyla yapım işleri azda olsa aksayan Kur’an Kursumuzun kaba inşaatını Allah'a şükürler olsun ki tamamladık. Bugünde binamızı ziyaret eden Sayın Valimiz, Yeşilyurt Belediye Başkanımız, İl Müftümüz, Yesilyurt İlçe Müftümüz ve diğer misafirlerimiz bizlere onur verdiler. Binamızın yapım aşamasında desteklerini esirgemeyen başta Sayın Valimiz Aydın BARUŞ'a, Yeşilyurt Belediye Başkanımız Sayın Mehmet ÇINAR'a, İl Müftümüz Sayın Veysel IŞILDAR’a, aileme ve katkı sunan herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmasına Peygamber Efendimiz (SAV)’in "Sizin en hayırlınız Kur’an-ı Kerim’i öğrenen ve öğreteninizdir" hadisi şerifiyle başlayan İl Müftümüz Veysel IŞILDAR,“İnşallah bu kursumuzda nice evlatlarımız Kur’an-ı Kerim’i, Hz. Peygamberimiz (sav)’in örnek hayatını öğrenecekler. Burada hepimizi gururlandıran, İslam’a gönül veren hafızlar ve Kur’an âlimleri yetişecek. Ben Sayın Valimize, arsa tahsisini yapan Yeşilyurt Belediye Başkanımız Sayın Mehmet ÇINAR'a, Yatılı Hafızlık Erkek Kur’an Kursu’nun yapımını üstlenen hayırsever iş adamı Sayın Ekrem KUREL’e ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Allah kendilerinden razı olsun” dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ise, "3 bin 200 metrekarelik Belediyemize ait bir arsamız vardı. Geçen yıl iş adamımız Ekrem KUREL, bizimle görüştüğünde kısa bir süre içerisinde Kur’an Kursu inşaatını tamamlamak istediğini söyledi. Biz de kendisine, Yeşilyurt’a böyle hayırlı bir hizmeti kazandırırsanız bizlerde belediye olarak arsayı seve seve veririz dedik. Kursumuz şu anda bitme aşamasında. Çok sayıda hafızın yetişeceği, çok nitelikli ve güzel bir bina oldu. Tabi ömürler geçici ama hayırlar kalıcıdır. Bizlerde arkamızda hayırlı ve güzel eserler ve alanlar bırakabilirsek, gelecek nesillerimize, Kur’an-ı Kerim’e ve dinimize hizmet edebilecek nesiller yetiştiririz. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Rabbim hayırlarını kabul etsin. Memleketimize ve Yeşilyurt’umuza hayırlı uğurlu olsun" dileğinde bulundu.

Sayın Valimiz Aydın BARUŞ ise "Bugün Yeşilyurt Belediyemizin tahsis etmiş olduğu alanda, hayırsever iş adamımız Ekrem KUREL Beyi’n yapımını üstlendiği Kur’an Kursu inşaatını gezdik. İnşallah birkaç ay içerisinde tamamlanacak. Burada özellikle çocuklarımız hafızlık eğitimi alacak. Yakınında Selahaddin Eyyubi Hafızlık Ortaokulu, İmam Hatip Lisesi ve diğer okullar var. Burası külliye şeklinde yapılmakta olan ve çok sayıda öğrencimizin yatılı olarak öğrenim göreceği bir yer olacak" dedi.

Bu tür hizmetlerin insanın dünya hayatında değil, vefat ettikten sonra da hayrının devam edeceği bir hizmet olduğunu anımsatan Sayın Valimiz BARUŞ, "Dolayısıyla böyle hayırlı hizmetleri yapan insanlarımızı, iş adamlarımızı takdir etmek gerekir. Sadece inşaatın yapım aşamasında değil, çocuklarımız buraya alındıktan ve hizmet vermeye başladıktan sonra da buradaki çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde hem eğitimlerini almaları hem burada barınmaları ve işletilmesi hususunda Ekrem Bey gerekli yardımları yapacak inşallah. Kur’an Kursu inşaatı bittiği zaman burası Diyanet Vakfımıza devredilecek, Diyanet Teşkilatımızın nezaretinde buradaki Kur’an Kursu öğreticilerimiz ve okullarda öğretmenlerimiz çocuklarımıza gerekli eğitimi verecekler. Buradan ülkemize ve Malatya’mıza hayırlı nesiller yetişecek ve inşallah gelecekte ülkesine ve milletine değerli hizmetler ve fikirler üreten değerli gençler yetişecek. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.