10.09.2021

Hafızlık Kur’an Kursu Öğrencileri Arasında Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Bölge Yarışması Malatya’da Yapıldı

Hafızlık eğitimi verilen Kur'an kurslarında okuyan öğrenciler arasında 09-10 Eylül 2021 tarihleri arasında “Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Bölge Yarışması” yapıldı.

Erkek öğrenci kategorisinde, Diyarbakır Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Fatih ÇATMAKAŞ’ın komisyon başkanlığında, İnönü Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Dr. Sait BOSAT ve Dr. Tacetdin BIYIK nezaretinde 09.09.2021 tarihinde Battalgazi Necip Fazıl KISAKÜREK Camii’nde yapıldı. Komisyon Malatya Battalgazi Çöşnük Yatılı Kur’an Kursu Öğrencisi Harun BULUT’u 26 Ekim 2021 tarihinde İstanbul Ayasofya-i Kebir Camii Şerifinde yapılacak Türkiye finalinde bölgemizi temsil etmek üzere bölge birincisi olarak seçti.

Kız öğrenci kategorisinde, Diyarbakır Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Fatih ÇATMAKAŞ’ın komisyon başkanlığında, İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Tacetdin BIYIK ve Öğretim Görevlisi Emine TANKUŞ DEMİR nezaretinde 10.09.2021 tarihinde Fahri Kığılı Diyanet Vakfı Kız Kur’an Kursunda yapıldı. Komisyon Batman Beşiri Merkez Yatılı Kur’an Kursu öğrencisi Aleyna SUNA’yı 23 Ekim 2021 tarihinde Samsun’da yapılacak Türkiye finalinde bölgeyi temsil etmek üzere Bölge Birincisi olarak seçti.

İl Müftüsü Veysel IŞILDAR tarafından tebrik edilen öğrencilere altın ve çeşitli hediyeler takdim edildi.