27.11.2020

İlçe Müftüsü Abdullah SUCU

İlçe Müftüsü Abdullah SUCU Adana Yüreğir ilçesi'nde dünyaya geldi. Şanlıurfa Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde öğrenim gördü. 2011'de Diyanet İşleri Başkanlığı'nda İmam-Hatip olarak Şanlıurfa Harran İlçesi'nde göreve başladı. 2013 yılında Konya Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezi'nde kursiyer olarak başladı. Burada bereketli geçen üç yıl sonunda vaiz olarak Malatya Kuluncak ilçesine atandı. Kuluncak'taki iki yıllık hizmetinin ardından 2018 ilçe müftüleri sınavını başarıyla geçip Bingöl Adaklı İlçesi'ne Müftü olarak atandı. 27.11.2020 tarihinde İlçemizdeki görevine başladı. Orta düzeyde Arapça dil bilgisine sahip olan SUCU, evli ve iki çocuk babası olup halen bulunduğu yerde hizmetine devam etmektedir.