04.10.2022

Yüce Allah'ın adıyla...

Mehmet Salih GENÇ

Klasik usulde Ulumu’l Kur'an derslerinin yanı sıra, Ankara İlahiyat Fakültesi'nde lisans, Van YYÜ'de pedagojik formasyon ve masterini tamamladı. İzmir İKÇÜ'de doktora tez yazım sürecini sürdürmektedir.

DİB’da Erzurum’da Tashih-i Huruf'u ve Konya’da İhtisas eğitimini ikmal etti.

M-K, İ-H, KKÖ ve Vaizlik gibi vazifelerin yanı sıra; Müftü vekilliği, ADRB, Bağımlılıkla mücadele, Göç ve Manevi Destek Hizmetleri koordinatörlükleri ile Hac-Umre organizasyonlarında din görevlisi, kafile başkanlığı görevlerinde yer aldı.

İhtiyaca binaen meslek dersleri öğretmenliği, adliye ve noter Arapça yeminli mütercimliği hizmetlerinde de bulundu. Osmanlıca, Kürtçe, Arapça bilen GENÇ, evli olup İzmir'in Dikili ilçesinde  Uzm. Vaiz iken 04/10/2022’de Malatya Hekimhan’a İlçe Müftüsü olarak atandı.

Çalışmalarından bazıları:

- “el- Mûdah” adlı eserin kıraat ilmi açısından önemi