29.09.2016

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI KUTLAMA MESAJI

HEKİMHAN İLÇE MÜFTÜSÜ Necmi ÜNSAL’ın

CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI KUTLAMA MESAJI

Hekimhan İlçe Müftümüz Necmi ÜNSAL, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından ülke genelinde 1-7 Ekim 2016 tarihleri arasında kutlanılacak olan Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle  yayımladığı mesajında şöyle dedi:

Bilindiği gibi Camiler ve Din görevlileri Haftasının amacı, Camilerimiz ve Kur’an kurslarımız ile din görevlilerimizin toplumdaki yerini, önemini, içtimaî fonksiyonlarını ve dinî hayatımızın gelişmesine sağladığı katkıları ele alarak toplumu bilgilendirmektir. Bu sebeple Diyanet İşleri Başkanlığımızca 2016 yılı Camiler ve Din görevlileri Haftasının teması “Cami ve Kitap” olarak belirlenmiştir.

Hafta boyunca ülkemiz çapında ve dış temsilciliklerimizde bu tema kapsamında bir dizi etkinlik yapılacak olup kadim geleneğimizde olduğu gibi günümüzde de camileri ve insanımızı kitaplarla buluşturmak, her bir camimize mütevazi de olsa bir kitaplık/kütüphane kazandırmak, var olan kitaplıkları/kütüphaneleri zenginleştirmek, kitaplar vasıtasıyla toplumu dini konularda aydınlatmak, vatandaşlarımıza okuma alışkanlığı kazandırmak, camilerimizi ilim ve irfan mektebine dönüştürmek amaçlanmaktadır.

1-7 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek olan Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle düzenlenecek etkinliklerde “Cami ve Kitap” konusuna ağırlık verilmesi, cami ve insanımızın kitaplar ile buluşturulmasının önemi üzerinde durularak hafta vesilesiyle her bir camimize mütevazı de olsa bir kitaplık/kütüphane kazandırılabilecek çalışmalara ağırlık verilmesi  hedeflenmektedir.

Ayrıca, Din görevlilerimizin üstlendikleri görev yalnızca ezan okumak ve namaz kıldırmaktan ibaret değildir. Toplumu dini konularda aydınlatmanın ötesinde, ilmiyle amil, güzel ahlakıyla herkese örnek olmak gibi bir görevleri de vardır. Onlar günlük hayatın her safhasında insanlarla iç içe olan, her zaman ve her yerde halkımızın ve cemaatimizin yardımına koşan, sosyal problemlere dinî ve ahlakî çözümler bulmaya çalışan gönüllülerdir. Camiler ve Din görevlileri Haftasının bu yılki teması “Cami ve Kitap” olması münasebetiyle de cehaleti ortadan kaldırmaya vesile olmak maksadıyla insanımızı kitap okumaya teşvik edecek olan vefakâr insanlardır.

Bu vesileyle bütün milletimizin ve ülkemizin en ücra köşelerinde vakit adamı değil, vakıf adamı bilinci ile görev yapan, topluma yön ve yol gösteren, yaşantısıyla örnek olan bütün Din Görevlisi kardeşlerimin Camiler Haftasını tebrik ediyorum.